Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
64-6009
0,00 BGN
Количката е празна

стартер / единични части за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите стартер / единични части за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте стартер / единични части за камиони евтино
  • Купете стартер / единични части товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог стартер / единични части за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

стартер / единични части за ТОП марки камиони

стартер / единични части за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

стартер / единични части за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за стартер / единични части. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете стартер / единични части на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Стартера подсигурява въртенето на коляновия вал за паленето на двигателя на камиона. Той е електрически мотор захранван от акумулатора. Конструкцията на частта включва корпус, ротор, четки в държач, соленоиден прекъсвач и задвижващ механизъм.

Видове стартери за камиони

Според конструкцията:

  • Без редуктор. Задвижващите механизми на този вид устройства са директно свързани с вала на ротора, което подсигурява бърз старт на двигателя. Компонентите са надеждни и устойчиви на високи натоварвания. Компонентите имат прост дизайн, който силно улеснява ремонта и подмяната. Недостатъците включват впечатляващите размери и голямото тегло, високата цена и ниската ефикасност при нисък капацитет на акумулатора или през зимата
  • С редуктор. Те имат вграден ротационен преобразувател в теглителна сила. Той е разположен между задвижващия механизъм и ротора, и помага да се повиши производителността на продукта с по-малка консумация на електричество. Компонентите от този вид са компактни, леки и са сравнително евтини. Основния недостатък е ниската им мощност

Неизправности и причините за тях

Устройството няма посочен период на експлоатация и трябва да се смени като цял механизъм в случай на неизправности като износване на четките и контактните пластини в колекторния електрод, прекъсване на кабели, късо съединение във вътрешната бобина. Това може да се случи поради нарушения в работата на компонента или късо съединение в електрическата система на превозното средство.

Както стартерите в леките коли, частите за камиони се повреждат в случай на механични повреди на елементите им. Те включват износване на частите на лагера, деформация на зъбите на задвижващото зъбно колело, разваляне на съединителя за свободен ход. Всичко това е в резултат от нормално износване, пътни инциденти или неквалифициран ремонт. Допълнително, контактите могат да се оксидират под влиянието на влага, а арматурата на соленоида и задвижващия механизъм да блокира. Тези неизправности обикновено се отстраняват единствено чрез смяна на неизправните компоненти.

Как да откриете неизправности

Неизправностите в компонентите се откриват по щракане при паленето на двигателя. Освен това, стартера може да не успее да се включи или изключи. Тези симптоми се свързват с повредена ключалка на стартера, нисък заряд или неизправност в акумулатора. Повредите в устройството се откриват чрез разглобяване и преглед. Състоянието на електрическите компоненти се тества чрез измерване ампметър и волтметър. Тази диагностика трябва да бъде извършена в автосервиз.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Можете да купите стартер и други компоненти за камиона си на ниска цена от нашия онлайн магазин. Опитните ни специалисти от екипа за обслужване са винаги готови да ви консултират онлайн относно въпросите ви за нашите продукти. Ние предлагаме достъпни цени; често имаме промоции, бързо обработваме поръчките и организираме доставката.