Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
13-4546
0,00 BGN
Количката е празна

главен фар за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите главен фар за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте главен фар за камиони евтино
  • Купете главен фар товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог главен фар за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

главен фар за ТОП марки камиони

главен фар за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

главен фар за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за главен фар. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете главен фар на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Предните фарове служат за осветяване на пътя пред автомобила, както и предупреждават другите участници в движението. Тези компоненти се наричат също предни светлини и често включват къси и дълги светлини, габаритни светлини, пътепоказатели, както и дневни светлини. Предните светлини се монтират от двете страни на товарния автомобил.

Видове предни фарове за товарни автомобили

В зависимост от типа на лампите те са:

  • Волфрамови. Не се нуждаят от много електроенергия и са евтини. Имат доста ниска светлинна мощност и къс експлоатационен живот, който средно е около 1 000 часа.
  • Халогенни. Те са най-разпространените. Имат по-голяма мощност от волфрамовите и имат по-дълъг експлоатационен живот - около 1500 часа.
  • Газоразрядни. Мощното светоизлъчване се създава от нагряване на ксенонов газ. Средният им експлоатационен живот е от 2000 до 3000 часа. Поради факта че външната страна на тези елементи не се нагрява, те могат да се поставят в пластмасови разсейватели. Техният недостатък е високата им цена.
  • Светодиодни. Тези са компактни и икономични елементи, които са устойчиви на повреди. Осигуряват оптимално ниво на осветеност. Експлоатационният им живот е 3000 часа и повече. Светодиодните лампи не са толкова мощни, колкото ксеноновите. Техен недостатък е високата им цена.

В зависимост от формата на рефлектора:

  • Параболична. При тези продукти, колкото е по-голям рефлекторът, толкова по-високо е нивото на излъчваната светлина.
  • Разделени на няколко секции. Всяка от тях отразява осигурява определено излъчване на светлината, като така се осигурява максимално еднородно осветяване.
  • Елипсовидна. Те се използват в светлини от прожекторен тип. Тези компоненти се характеризират с компактен размер, но все пак излъчват достатъчно интензивно осветление.

Неизправности и причините за тях

И при леките автомобили, и при товарните автомобили механичните и термичните повреди причиняват най-често неизправност на разсейвателите на предните им фарове. При монтирането на твърде мощни лампи е възможно да се стигне до разтапяне, а при пътнотранспортно произшествие - до напукване на стъклото. Също така повреда на тези компоненти може да се причини, поради неправилен монтаж и неспазване на правилата за експлоатация.

Лампите с нажежаема жичка могат да изгорят при късо съединение, попадането на влага може да причини окисляване на контактите, а и износените кабели да се прекъснат. В повечето случаи не се налага подмяна на целия комплект, а е достатъчно да се смени само повредения елемент, като изключение са единствено неразглобяемите светодиодни фарове.

Как да откриете неизправностите на фаровете на товарния автомобил

За неизправност на тези компоненти свидетелства слабата или липсваща светлина. Също така е възможно светлинният лъч да е изместен или светлините да примигват след включването им.

Компонентът трябва да се подмени, ако при проверката се установят пукнатини, изтъркани места или следи от разтапяне по разсейвателя. След демонтирането на компонентите, можете визуално да ги проверите за наличието на повреди.

По време на сервизно обслужване окабеляването може да се диагностицира с помощта на специално оборудване. Често специалистите измерват например съпротивлението, напрежението и тока в електрическата верига.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия онлайн магазин можете да закупите предни фарове за товарни автомобили на изгодна цена. Благодарение на удобния уеб сайт и лесната система за търсене, онлайн пазаруването ще Ви отнеме само няколко минути. На клиентите си ние предлагаме само висококачествени продукти на достъпни цени.