Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
45-0495
0,00 BGN
Количката е празна

генератор за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите генератор за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте генератор за камиони евтино
 • Купете генератор товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
  Безопасна поръчка 200 дни
Каталог генератор за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

генератор за ТОП марки камиони

генератор за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

генератор за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за генератор. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете генератор на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Генераторите за камиони преобразуват механичната енергия от коляновия вал в електрически ток. Тези устройства са нужни за зареждането на акумулаторите, които захранват електрическото оборудване в превозните средства.

Видове генератори камиони

В зависимост от конструкцията си, компонентите се делят на следните групи:

 • Четкови. Те обикновено са компактни и леки. Препоръчва се да разглобявате устройството веднъж в годината, за да проверявате състоянието на четките и да ги сменяте, ако е нужно.
 • Безчеткови. Техните предимства са надеждност и издръжливост. Те се нуждаят от обслужване преди лятото и зимата.

Устройствата предлагани в каталозите се различават едно от друго по следните параметри.

 • Напрежението. То може да бъде 24 или 28 V. При генераторите за коли, то обикновено е 12 V.
 • Сила на тока. Тя може да достигне 55 или 100 A.
 • Мощност и измерения. Камионите са снабдени с по-големи и по-тежки генератори от леките коли.
 • Разположение на охлаждащия импелер. Той може да бъде разположен на вал близо до предния капак на корпуса или вътре в частта. Във втория случай импелера се поставя пред ротора или на накрайника му.
 • Материала на импелера. Производителите използват често пластмаса или метал.
 • Дизайн на ролката. Тя може да бъде за два клинови ремъка или един многоклинов ремък.

Неизправности и причините за тях

Основните неизправности на компонента включват, например, напукване на ролката поради нормално износване или неправилен монтаж. Ако устройството има четки, те могат да се износят с времето. Освен това, понякога влага може да причини късо съединение в диодния мост. В такива случай трябва да се обърнете към автосервиз: специалистите ще преценят дали да сменят някои компоненти отделно или целия механизъм. Вторият случай се препоръчва най-често при повреждане на вътрешните намотки, което се случва поради късо съединение в електрическата система на превозното средство.

Как да откриете неизправности

Генераторите за камиони нямат ясно посочен срок на експлоатация. Те трябва да се диагнозират със специален стенд; диагностиката трябва да се довери на професионалисти. Можете да проверите устройството също и сами с помощта на волтметър. Настройте скоростта на двигателя на 3000 обора в минута, включете чистачките, отоплението и предните фарове и след това измерете напрежението на изводите на акумулатора. Отклонението от нормалните стойности обикновено показва нуждата от ремонт.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия онлайн магазин можете да купите генератор, който ще подсигури непрекъснатото подаване на захранване за камиона ви. Направете своята онлайн поръчка днес и ние бързо ще изпратим покупката ви. Моля, проверете дали има приложима промоция за поръчката ви. Може да спестите допълнително! Пазаруването в AUTODOC винаги е бързо и евтино.