Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
86-1172
0,00 BGN
Количката е празна

въздушен филтър за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите въздушен филтър за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте въздушен филтър за камиони евтино
  • Купете въздушен филтър товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог въздушен филтър за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

въздушен филтър за ТОП марки камиони

въздушен филтър за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

въздушен филтър за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за въздушен филтър. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете въздушен филтър на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Въздушният филтър е елемент от всмукателната система, който предпазва двигателя на товарния автомобил от замърсявания, като така удължава експлоатационния му живота. Този компонентът улавя външните частици, като предотвратява попадането им в двигателя заедно с въздуха.

Видове въздушни филтри за товарни автомобили

В каталозите на производителите могат да бъдат открити два типа от тези компоненти:

  • Основни. Те се поставят в кутията на въздушния филтър. Сред най-разпространените такива са цилиндричните продукти, разполагащи с рамка. Работната част обикновено се произвежда от хартия, която има способността да задържа влагата и праха. Тези приспособления често разполагат с уплътнения за увеличаване на херметичността.
  • Допълнителни. Те се поставят отделно преди основния елемент. Необходими са когато товарният автомобил се използва често в офроуд условия. Могат да са както цилиндрични, така и панелни. Филтрите от последния вид са по-компактни и по-евтини.

За разлика от филтриращите части за леки автомобили, тези имат значително по-големи размери и респективно по-голяма пречистваща площ. Това е пряко свързано с обема на двигателя. Колкото той е по-голям, толкова са по-големи и размерите на филтъра. Също така тези компоненти могат да разполагат с разнообразни размер на резбата, пропускателна способност и прочие.

Неизправности и причините за тях

Задържайки прах, този продуктът постепенно се запушва и съответно губи способността си да пропуска въздух. Обикновено този компонент подлежи на подмяна след 10 000-15 000 км. Той може преждевременно да се повреди, ако товарният автомобил се експлоатира непрекъснато по песъчливи или черни пътища. Тогава експлоатационният му животът може да се съкрати до 5000 км пробег.

Понякога е наложителна подмяната с нов компонент, заради механично повреждане на филтриращия материал или на корпуса. Възможно е това да се случи при инцидент, при попадане в него на вода или масло, а също и при неправилен монтаж.

Как да откриете неизправностите

Основните признаци, че е необходима подмяна на въздушния филтър за товарния автомобил са увеличеният разход на гориво, понижената мощност на двигателя, както и силния шум по време на неговата работа. Неизправност на този компонент може да се установи при планираното сервизно обслужване. Той се изважда от корпуса и се проверява за наличие на запушване и повреди. Ако такива се установят, тогава най-добре би било филтърът да се подмени с нов. В противен случай има риск двигателят да се повреди. Цената за ремонта на двигателя е много по-висока от тази за покупката на нов филтриращ елемент.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В онлайн магазина ни можете само с няколко клика да поръчате въздушен филтър, спирачни дискове, водна помпа, както и други компоненти за товарни автомобили. Нашите квалифицирани специалисти от обслужващия персонал с удоволствие ще Ви предоставят всичката необходима информация за продуктите, ще Ви информират за текущите промоции и ще Ви помогнат да направите онлайн покупката си. Изберете AutoDoc - обслужването на товарни автомобили с нас е винаги лесно и изгодно.