Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
98-1393
0,00 BGN
Количката е празна

филтър купе за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите филтър купе за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте филтър купе за камиони евтино
  • Купете филтър купе товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог филтър купе за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

филтър купе за ТОП марки камиони

филтър купе за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

филтър купе за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за филтър купе. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете филтър купе на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Въздушният филтър за кабината на товарния автомобил пречиства преминаващия през вентилационните отвори въздух от пътния прах, който е в изобилие по черните пътища, както и край пътя. Също така той възпрепятства навлизането в кабината на вредни химически вещества, съдържащи се в отработените газове, на полени и на други алергени.

Видове въздушни филтри за кабини на товарни автомобили

В каталозите на производителите има компоненти с различни филтриращи елементи:

  • Хартиени. Те предпазват само от прах и сажди и са сравнително евтини.
  • С активен въглен. Предотвратяват проникването в кабината не само на прах, но и на токсични бензенови и фенолни съединения, както и на азотни и серни оксиди. Те отстраняват ефективно неприятните миризми. Цените им са по-високи от тези на филтърните елементи от хартия.

Според начина на пречистване тези компонентите могат да са:

  • Механични. Задържат по-едрите замърсяващи частици.
  • Адсорбиращи. Те разполагат с допълнителен слой, който обикновено е въгленов и може да абсорбира газове и неприятни миризми.
  • Електростатични. Благодарения на наелектризирания филтриращ материал те могат да привличат и задържат дори и най-малките частици. Тези филтриращи елементи се характеризират с висока ефективност.

Както филтриращите елементи за леки автомобили, така и тези за товарни автомобили могат да се различават по форма и дебелина на корпуса.

Неизправности и причините за тях

В процеса на експлоатация на транспортното средство, работната повърхност на този компонент неизбежно се запушва, особено ако в него често попадат масло и вода. Стандартният интервал за неговата подмяна е веднъж годишно преди лятото. Ако товарният автомобил се използва постоянно в запрашена зона, тогава този интервал се съкращава наполовина. Повреда на корпуса може да се причини от неправилно монтиране или при пътнотранспортно произшествие.

Как да откриете неизправностите

Основният признах, че въздушният филтър за кабината на товарния автомобил се нуждае от подмяна, е неприятната миризма в кабината, като например на плесен. Състоянието на този компонент следва да се проверява и при образуване на конденз по стъклата или при прекъсване на подаването на въздух към кабината. При инспекция лесно могат да се забележат замърсявания и повреди. И в двата случая този компонент не подлежи на ремонт и трябва да се подмени с нов.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Желаете ли бързо да закупите въздушен филтър за кабината на Вашия товарен автомобил, както и други компоненти? Тогава ги закупете от онлайн магазина AutoDoc! Нашият екип за обслужване на клиенти с радост ще ви помогне да намерите правилната част, за да може да бъде изпратена възможно най-бързо. По време на промоции, нашите цени са невероятно ниски. Изберете AUTODOC и купувайте повече за по-малко!