Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
68-1009
0,00 BGN
Количката е празна

маслен филтър за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите маслен филтър за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте маслен филтър за камиони евтино
  • Купете маслен филтър товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог маслен филтър за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

маслен филтър за ТОП марки камиони

маслен филтър за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

маслен филтър за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за маслен филтър. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете маслен филтър на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Масленият филтър за товарни автомобили пречиства смазочният материал от отлаганията на сажди, както и от продуктите от износването на двигателя. Той е важна част от смазочната система и спомага за удължаването на експлоатационния живот на много компоненти.

Видове маслени филтри за товарни автомобили

Според конструктивните си особености тези автомобилни части се делят на следните групи:

  • Капсулирани. Корпусът и капачката им представляват една цяла конструкция. Тези компоненти се подменят заедно.
  • Разглобяеми. При тях се подменя само филтриращият елемент. Обикновено цената на филтриращите приставки е по-ниска.

Маслените филтри за товарни автомобили също могат да се различават и по начина на пречистване. Така например те могат да са:

  • Механични. Замърсяванията се отстраняват при преминаването на работната течност през филтриращия елемент. Последният обикновено се прави от хартия, като може да разполага и с метална мрежа.
  • С утаяване. Конструкцията им включва утаителен съд. Външните елементи се задържат в него под действие на гравитацията.
  • Центробежни. В тях има барабан, който се върти с висока скорост от налягането на смазката, която навлиза през дюзи. Под въздействието на центробежните сили работната течност се пречиства от замърсяванията. Те остават по вътрешната стена на барабана.

Неизправности и причините за тях

В повечето случаи този компонент се подменя, заради достигане на края на експлоатационния му живот. Задържайки замърсяванията, масленият филтър за товарни автомобили постепенно се запушва и пропускателната му способност се влошава. Това може да причини повреждане на филтриращия материал. Също така възвратният клапан може да се задейства, което да доведе до постъпване на непречистена смазка към компонентите.

В някои случаи, в резултат на попадането на охлаждаща течност в маслото, филтриращият елемент се запушва преждевременно. Също така този компонент може да се повреди и при неправилен монтаж.

Как да откриете неизправностите

За проблеми може да свидетелства светването на индикаторната лампа за налягането на маслото. Също така неизправност може да се установи и чрез проверка с маслената щека. Твърдите частици по маслената щека свидетелстват за неизправната работа на филтъра. В такъв случай трябва да монтирате нов компонент, без да чакате планираното сервизно обслужване. Ще Ви излезе по-евтино от ремонт на агрегата, повреден заради лошото пречистване на смазката.

Също както при филтриращите елементи за леките автомобили, при всяка подмяна на маслото - след 10-15 хиляди километра пробег, трябва да се поставят нови компоненти.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В каталога на онлайн магазина ни се предлага богат избор от качествени продукти. И по-конкретно, тук бихте могли да поръчате маслен филтър, съответстващ на техническите спецификации на Вашия товарен автомобил. А ако се нуждаете от допълнителна информация за AutoDoc, текущите промоции или относно условията за доставка и плащане, тогава можете да зададете въпросите си в онлайн чата или по телефона. Специалистите ни с удоволствие ще Ви предоставят всичката необходима информация.