Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
50-6418
0,00 BGN
Количката е празна

воден радиатор / единични части за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите воден радиатор / единични части за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте воден радиатор / единични части за камиони евтино
  • Купете воден радиатор / единични части товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог воден радиатор / единични части за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

воден радиатор / единични части за ТОП марки камиони

воден радиатор / единични части за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

воден радиатор / единични части за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за воден радиатор / единични части. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете воден радиатор / единични части на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Радиатора за охлаждане на двигателя  в камиона помага за предотвратяването на прегряването на двигателя. Течността циркулираща в него се охлажда от въздушния поток от движещото се превозно средство и се подсилва от вентилатор.

Видове радиатори за охлаждане на двигателя за камиони

Според материала:

  • Алуминиеви. Техните предимства са ниското тегло и достъпните цени.
  • Медни. Тези радиатори имат висока топлопроводимост. Освен това са по-устойчиви на повреждане от корозия.

Тези продукти могат да имат и различен дизайн. По-конкретно, те могат да бъдат:

  • Ядро с плоски ребра. При този дизайн се използват тръби обикновено плоски или овални. Разположени са шахматно и преминават през напречни пластини, което повишава площта на разсейване на топлината.
  • Ядро с ребра от спирални тръби. В този случай тръбите са подредени една по една в ред. Гофрирана лента е поставена помежду им. Тя подобрява турбуленцията на въздушния поток, който преминава през охлаждащата мрежа.

Устройствата в каталозите се различават едно от друго по дължина, широчина и височина. Обикновено устройствата, които се монтират в камиони имат по-големи измерения и тегло в сравнение с радиаторите за охлаждане на двигателя в леките коли.

Неизправности и причините за тях

Продукта може да изгуби целостта си, например, в резултат от пътен инцидент. Щети от корозия също са възможни поради излагането на охлаждащ агент, неправилно избран почистващ препарат. Нарушената циркулация на охлаждащата система също се случва често. Причината е замърсяване на устройството с различни отлагания, например, поради небрежно използване на уплътнители.

Как да откриете неизправности

Лошото състояние на частта може да бъде посочено от индикатора за температура на охлаждащата течност. Освен това, течовете на антифриз при загуба цялост обикновено са придружени от специфична миризма в кабината или в областта на устройството. В тази ситуация проверете радиатора за охлаждане на двигателя на камиона си за повреди и течове. Това може да изисква демонтаж на близко-разположените елементи. Тази работа е по-добре да бъде извършена от специалисти за обслужване на камиони. Те ще проверят и сменят неизправния компонент ако е нужно.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

За да ремонта камиона си евтино, поръчайте всичките нужни компоненти от онлайн магазин AUTODOC. Ние редовно имаме промоции и ще можете да купите радиатор за охлаждане на двигателя и други компоненти за камиона си на най-добра цена. Ако имате нужда от помощ пр избирането на продукт от каталога ни, обърнете се към специалистите от нашето обслужване на клиенти в онлайн чат.