Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
79-1824
0,00 BGN
Количката е празна

термостат / уплътнение за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите термостат / уплътнение за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте термостат / уплътнение за камиони евтино
  • Купете термостат / уплътнение товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог термостат / уплътнение за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

термостат / уплътнение за ТОП марки камиони

термостат / уплътнение за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

термостат / уплътнение за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за термостат / уплътнение. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете термостат / уплътнение на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Термостатът в камиона поддържа оптималната температура на охладителната течност в различни режими на работа на двигателя. По-конкретно, той подсигурява бързото загряване на двигателя след палене. Обикновено, този артикул се продава в комплект с гарнитура, която е устойчива на химични въздействия.

Видове

  • С корпус. Те са свързани с маркучите на охладителната система. Корпуса е направен от месинг или алуминий. Първите обикновено са с висока устойчивост на корозивни вещества и са издръжливи, докато втория материал е лек. Термостатите за коли се произвеждат и с корпуси от пластмаса.
  • Без корпус. Те се монтират в специално монтажно място в цилиндровия блок.

Неизправности и причините за тях

Устройството е изложено на корозия и замърсяване от отлагания. Те са в резултат от използване на неподходящ антифриз или смесване на охладителни течности от различни видове. Поради тежко замърсяване елемента може да блокира в средно или крайно положение.

Как да откриете неизправности

Неизправностите обикновено се откриват по прегряване или изстиване на двигателя. В първият случай светва съответен индикатор на таблото. Допълнително, в кабината може да е налична миризма на работната течност. Във втория случай се повишава консумацията на гориво.

Най-простата проверка се извършва чрез проверяване на маркучите захранващи радиатора незабавно след палене на двигателя. Ако загряват бавно, термостата на камиона най-вероятно е в изправност.

По-точни данни за работоспособността на устройството могат да бъдат добити от диагностичен скенер свързан с електронния контролен модул. За да извършите такава проверка, обърнете се към специалисти за обслужване на камиони. Дори и ако няма симптоми на неизправности се препоръчва да сменяте компонента след 100 000 км пробег или 5 години работа.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия онлайн магазин можете да изберете и купите термостат и други компоненти за камиона си бързо. Благодарение на достъпните цени на всички продукти от каталога ни ще можете да ремонтирате превозното си средство евтино. Ако имате нужда от допълнителна информация за продукта, от който се интересувате, условията на плащане или настоящите промоции, обърнете се към нашето обслужване на клиенти в онлайн чата.