Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
52-1670
0,00 BGN
Количката е празна

водна помпа / уплътнение (гарнитура) за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите водна помпа / уплътнение (гарнитура) за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте водна помпа / уплътнение (гарнитура) за камиони евтино
  • Купете водна помпа / уплътнение (гарнитура) товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог водна помпа / уплътнение (гарнитура) за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

водна помпа / уплътнение (гарнитура) за ТОП марки камиони

водна помпа / уплътнение (гарнитура) за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

водна помпа / уплътнение (гарнитура) за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за водна помпа / уплътнение (гарнитура). Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете водна помпа / уплътнение (гарнитура) на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Както водната помпа леките коли, помпата в камионите е нужна за принудителната циркулация на антифриз в охладителната система на двигателя. Течността се придвижва чрез центробежна сила.

Видове

Каталозите на производителите включват продукти с различен дизайн. Така, има компоненти:

  • със собствен корпус;
  • вградени в блока цилиндри.

Устройствата се активират от двигателя с ремък или верига. Корпуса се произвежда от различни материали, които могат да бъдат:

  • чугун
  • алуминий.

Онлайн можете да купите части с допълнително оборудване, например, вентилатор за по-добро охлаждане на течността. Освен това, комплекта може да включва гарнитура за водна помпа за камиони. Тя обикновено се прави от паронит, хартия или гума.

Неузоравности и причини за тях

Средно, периода на експлоатация на компонента е около 120 000 км пробег. Използването на нискокачествена охладителна течност може да доведе до ускорено повреждане на помпата. Тя предизвиква формирането на отлагания по стените, механични повреди по елементите на помпата, блокиране на лагерите и разваляне на ротора. Неизправностите във водната помпа на камиона могат да се получат и поради продължителна работа на двигателя на максимална мощност.

По време на работа, следи от корозия неизбежно се получават по металните части на помпата. При липсата на подходящо обслужване, това става причина за загуба на херметичност на устройството и течове на антифриз. Надеждната връзка между компонентите от устройството може да бъде нарушена от постоянните вибрации на двигателя.

Как да откриете неизправности

Неизправностите се откриват по външни звуци по време на работата на устройството, течове на антифриз и повишена температура на двигателя. Последното може да бъде посочено от съответна сигнална лампа на таблото. В този случай, трябва да бъде поставена незабавно нова част, за да се избегнат сериозни повреди и скъп ремонт на двигателя.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия онлайн магазин можете да поръчате водна помпа за камион и много други компоненти на достъпна цена. Компетентните служители от обслужване на клиенти с радост ще ви помогнат да изберете продукти, които съвпадат с техническите характеристики на превозното ви средство. Следете промоциите, които провеждаме в AUTODOC– те ще ви помогнат да купите всичко още по-евтино.