0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

спирачен барабан за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите спирачен барабан за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте спирачен барабан за камиони евтино
 • Купете спирачен барабан товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
  Безопасна поръчка 200 дни
 • Камиони спирачен барабан винаги на ниски цени
  Гарантирано най-добра цена
Каталог спирачен барабан за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

спирачен барабан за ТОП марки камиони

спирачен барабан за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още
спирачен барабан за камиони: Бестселъри от каталога ни
Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за спирачен барабан. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете спирачен барабан на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Спирачните барабани за камиони са кухиметални цилиндри благодарение на които се притискат спирачните челюсти. Това води до понижаване на скоростта и спиране на превозното средство. Компонента се захваща плътно към главината на колелото и се върти с нея. Компонентите са издръжливи, ефикасни и имат прост дизайн.

Видове спирачни барабани за камиони

В зависимост от оста:

 • задни;
 • предни;
 • универсални.

Задните и предните спирачни барабани за камиони имат различни измерения и тегло. Обикновено отзад се монтират по-широки компоненти, докато по-тесните – отпред. Много дву-осови камиони имат предни и задни спирачни барабани с еднакви параметри.

Според дизайна:

 • Композитни. Те са съставени от два компонента: цилиндър и фланец. Смятат се за най-издръжливи.
 • Солидни. Те са относително евтини лети артикули.

Според материала:

 • Алуминий. Те са леки, отделят добре топлината и се охлаждат бързо. Високо устойчиви са на корозия, имат естетичен външен вид и са сравнително евтини. Могат да се деформират при прегряване.
 • Чугун. Теса издръжливи и не се деформират при високи температури. Нужно им е повече време да се охладят и са уязвими на корозия във влажна среда.

Компонентите могат да имат различен диаметър. За разлика от спирачните барабани при колите, където тази стойност е приблизително 200 мм, измеренията на частите за камиони могат да достигнат и дори да надвишат 450 мм.

Неизправности и причините за тях

Компонентите са направени от издръжливи материали, обаче, поради механичните и температурни натоварвания, те се износват с времето. Обикновено периода им на експлоатация е около 100 000 километра пробег. Основните неизправности включват повишен вътрешен диаметър, както и появата на издатини, отчупвания, пукнатини и ръжда. В случай на такива неизправности, компонентите не се ремонтират – изискват смяна.

Как да откриете неизправности

Работата на тези устройство директно определя безопасността; следователно редовното обслужване на устройството никога не трябва да се игнорира. При всяка профилактика оценявайте състоянието на компонентите чрез отверстията за проверка в щита. Допълнително, диагностика е нужна, ако камиона спира по-бавно от обичайното при силно използване на спирачките. Неизправността на елементите се посочва и от вибрацции във волана и трудно движение на заден ход.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Бихте ли желали да купите спирачни барабани и други продукти за камиони изгодно? Добре дошли в AUTODOC. В нашия каталог ще намерите широка гама от висококачествени продукти на достъпни цени. Отстъпки се прилагат за повечето от тях и помагат да спестите повече. Кажете сбогом на надплащането – направете поръчката си онлайн от нашия интернет магазин още сега.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър MAGNETI MARELLI
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ IVECO Daily
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка 000723136020
Номер на артикул 000723136010
Номер на артикул + Производители 3 397 018 303 BOSCH
OEN 2994626
OEN + Производители 2994625 MAGNETI MARELLI