Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
30-8098
0,00 BGN
Количката е празна

накладки за дискови спирачки за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите накладки за дискови спирачки за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте накладки за дискови спирачки за камиони евтино
 • Купете накладки за дискови спирачки товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
  Безопасна поръчка 200 дни
Каталог накладки за дискови спирачки за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

накладки за дискови спирачки за ТОП марки камиони

накладки за дискови спирачки за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

накладки за дискови спирачки за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за накладки за дискови спирачки. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете накладки за дискови спирачки на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

В наши дни накладките за дискови спирачки се използват все по-често товарните автомобили. Тези компоненти се отличават със стабилен коефициент на триене и в началото, и в края на спирането, характеризират се с бързо сработване, поради което те са идеално подходящи за спиране на тежкотоварни автомобили. Разполагат с плоска работна повърхност, която контактува директно със спирачния диск при натискане на педала.

Видове накладки за дискови спирачки на товарни автомобили

В зависимост от оста за която са предназначени:

 • Предни. Средно те издържат около 80 000 - 100 000 км.
 • Задни. С тях могат да се изминат от 70 000 до 110 000 км.

В зависимост от материала за производството им:

 • Полу-метални. Те съдържат от 30 до 65% метал. Характеризират се със здравина и издръжливост. Също така те са доста шумни, но са ефективни дори и при екстремно спиране.
 • Ниско-метални. В състава им има средно около 10-30% метал. Евтини са, но имат по-голяма склонност към износване и образуване на прах.

Според наличието на датчик за износване:

 • С датчик. Сигнализират за критично износване на фрикционния слой.
 • Без датчик. За тях е необходима регулярна визуална инспекция.
Неизправности и причините за тях

Също както при накладките за спирачките на леките автомобили, преждевременното или неравномерното износване на тези компоненти в товарните автомобили обикновено се свързва с повреди на спирачните апарати и по-специално със заклинване на техните водачи или бутала. При последните това се причинява от нарушаване на целостта на защитните прахоуловители, при което компонентите са изложени на разрушителното въздействие на влага и замърсявания.

Ако буталото е заседнало в изтеглено положение, тогава компонентите могат да се трият по повърхността на диска по време на движение. Това може да причини преждевременно износване, прегряване, а също и изгаряне.

За накладките са опасни и повредите по повърхността на диска, като стружки, пукнатини и неравности. Често те са резултат от прегряване на последния, в следствие на интензивна употреба на спирачките или при неправилно спиране при спускане.

Как да откриете неизправностите

Повечето от предните и задните спирачни накладки в съвременните товарни автомобили разполагат с датчици за износване. Те спомагат за следенето на състоянието на тези компоненти, като изпращат сигнали до шофьора чрез звукова индикация или съответната лампа на арматурното табло за необходимост от тяхната подмяна.

Въпреки наличието на такъв датчик, е препоръчително дебелината на фрикционния слой да бъде измервана по време на всяко техническо обслужване. Получените данни трябва да съответстват с указаните от производителя в техническата документация за конкретния модел товарен автомобил.

За необходимост от непланирана диагностика на тези компонентите може да свидетелстват следните признаци:

 • мирис на изгоряло в кабината при спиране;
 • отклоняване от праволинейната посока на движение;
 • увеличен спирачен път
 • странично поднасяне при освобождаване на педала на спирачките.
AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Станете клиент на нашия онлайн магазин, за да закупувате бързо и евтино резервни части. Благодарение на огромното разнообразие от продукти Вие определено ще успеете да закупите спирачни накладки за товарен автомобил от която и да е марка и модел. Специалистите ни ще отговарят бързо на всички Ваши въпроси и ще подготвят изпращането на компонентите. А достъпните цени ще са приятно допълнение към висококачественото ни обслужване.