Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
45-2892
0,00 BGN
Количката е празна

отклоняваща / водеща ролка за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите отклоняваща / водеща ролка за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте отклоняваща / водеща ролка за камиони евтино
  • Купете отклоняваща / водеща ролка товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог отклоняваща / водеща ролка за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

отклоняваща / водеща ролка за ТОП марки камиони

отклоняваща / водеща ролка за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

отклоняваща / водеща ролка за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за отклоняваща / водеща ролка. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете отклоняваща / водеща ролка на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Паразитните ролки за товарни автомобили задават траекторията на движение на задвижващия ремък. Могат да се продават отделно, а също и да са част от комплект.

Видове паразитни ролки за товарни автомобили

Според предназначението си те са:

  • За ремъка за допълнителното оборудване. Според вида на използвания елемент за ремъчното задвижване те могат да бъдат плоски или да разполагат с вдлъбнатини за ребрата на ремъка. Обикновено средният им експлоатационен живот е около 70-80 хиляди км пробег.
  • За ангренажния ремък. Конструирани са с вдлъбнатини за зъби. Те подлежат на подмяна на всеки 75-100 хиляди км пробег.

Според материала, от който са направени:

  • Полимерни. Те са издръжливи на излагане на влага;
  • Метални. Те са по-устойчиви на механични натоварвания.

Тези продукти се различават също и по размер. Производителят обикновено указва ширината и външния диаметър. Необходимо е те да отговарят на съответните параметри на ремъчното задвижване на товарния автомобил.

Неизправности и причините за тях

Също както паразитните ролки за леките автомобили, тези компоненти трябва да се подменят заедно със задвижващите ремъци, защото се износват. Ускореното износване може да се причини от прекомерното натоварване на устройството, което да доведе до повреждане на частите.

Възможно е и механично повреждане на външната страна на компонента при контакт с външен обект, като например камък. Направляващите странични части могат да се деформират, поради неправилно монтиране на компонента.

Как да откриете неизправностите

Състоянието на допълнителното оборудване следва да бъде проверявано след всеки 15 000 км пробег. Ако при инспекцията компонентът се върти свободно и издава шум, тогава той следва да се подмени. Обикновено компонентите за газоразпределителния механизма не се проверяват без да има основателна причина за това. Проблем с компонентите на това устройство може да се установи по наличието на необичаен шум, докато двигателят работи. В такъв случай се свържете с автосервиз, без да чакате планираното обслужване на автомобила.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В онлайн магазина ни можете да откриете голямо разнообразие от автомобилни части на ниски цени. От тук можете да поръчате паразитна ролка, както и други продукти за товарни автомобили. При активни промоции Ви очакват невероятно ниски цени. Ако имате нужда от помощ при намирането на правилната част, моля обърнете се към специалистите на AUTODOC чрез онлайн чат или по телефона. Нашият екип за обслужване на клиенти с радост ще ви помогне в намирането на всичко нужно за ремонта на камиона ви.