Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
61-5457
0,00 BGN
Количката е празна

обтяжна ролка за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите обтяжна ролка за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте обтяжна ролка за камиони евтино
  • Купете обтяжна ролка товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог обтяжна ролка за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

обтяжна ролка за ТОП марки камиони

обтяжна ролка за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

обтяжна ролка за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за обтяжна ролка. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете обтяжна ролка на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Обтяжната ролка служи за регулиране на обтягането на задвижващия ремък на алтернатора в товарните автомобили. Тя представлява лагер, който има пластмасова обвивка от външната страна и монтажна втулка.

Видове обтяжни ролки за товарни автомобили

Според метода на закрепване те са:

  • Ексцентрикови. При тези ролки обтягащия механизъм се осъществява от вградената втулка с отвор, който е изместен от нейния център. Чрез него тази част се монтира на шпилка, закрепена за двигателя. Обтяжната ролка се опира в задната страна на ремъка и се върти, когато двигателят работи двигателя. Въртейки се около оста си, този компонент променя положението си спрямо ремъка, като така осигурява обтягането му.
  • Със скоба. Скобата се свързва с двигателя чрез болтове, а самият компонент се закрепя здраво към нея. Обтягането се постига чрез преместване на скобата към двигателя.

Според начина на регулиране на обтягането те са:

  • Механични. Настройват се ръчно. Тяхното предимство е ниската им цена. Обикновено те трябва да се подменят след около 70 хиляди км пробег.
  • Автоматични. Това са саморегулиращи се устройства, можещи да намаляват амплитудата на вибрациите като поглъщат на ударите. Тези компоненти са по-издръжливи. Експлоатационният им живот може да достигне 100 000 км пробег. Тези устройства се делят на пружинни и хидравлични.
Неизправности и причините за тях

Подобно на обтяжните ролки за леки автомобили, компонентите за товарни автомобили са постоянно подложени на триене, заради което те са предразположени към механични повреди и изкривяване. Също така пластмасовата облицовка често се разтопява и предизвиква заклинване и окисляване на компонентите на лагера.

Попадането на външни частици може да причини ускорено износване на повърхността и появата на дефекти. Обикновено разтапянето е в резултат на прегряване на компонентите, а заклинването, изкривяването и появата на луфт – от неправилното монтиране.

Как да откриете неизправностите

Необходимо е регулярно да се извършва обслужване на ролките, защото повреждането им може да причини скъсване на ремъка на алтернатора на товарния автомобил. Също така причини налагащи диагностика в автосервиз са необичаен шум и вибрации на алтернатора, премигващи фарове при работещ двигател, както и значително увеличен разхода на гориво при използване на електрическото оборудване. Специалистите ще направят визуална инспекция на състоянието на обтягащия механизъм.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

За да закупите бързо и на ниска цена обтяжна ролка за ремъка на алтернатора и други продукти за товарни автомобили, се регистрирайте в онлайн магазина AutoDoc. На Ваше разположение е удобен каталог, в който можете само за няколко минути да откриете всичко необходимо за ремонта и обслужването на Вашия автомобил. Ние предлагаме ниски цени на нашите продукти и често организираме разнообразни промоции. Поръчайте онлайн Вашите компоненти още днес и се възползвайте от преимуществата на изгодното и бързо пазаруване!