0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

маховик / корпус (кутия) за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите маховик / корпус (кутия) за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте маховик / корпус (кутия) за камиони евтино
  • Купете маховик / корпус (кутия) товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
  • Камиони маховик / корпус (кутия) винаги на ниски цени
    Гарантирано най-добра цена
Каталог маховик / корпус (кутия) за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

маховик / корпус (кутия) за ТОП марки камиони

маховик / корпус (кутия) за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още
маховик / корпус (кутия) за камиони: Бестселъри от каталога ни
Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за маховик / корпус (кутия). Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете маховик / корпус (кутия) на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Маховикът е диск, който се монтира на фланеца на коляновия вал. Устройството предава задвижващия момент от двигателя към скоростната кутия и от стартера към коляновия вал. Този компонент редуцира вибрациите и шума от трансмисията при движение на камиона.

Видове маховик за камиони

Според конструкцията:

  • Солидни. Солидни дискове с диаметър от около 20-50 см със зъби по края си. Тези устройства имат прост дизайн и ниска цена. Обикновено се правят от чугун и затова са тежки. Подсигуряват ефикасната работа на двигателя при ниски обороти. Каталозите на производителите включват и солидни маховици с понижено тегло: теглото им е по-ниско от на стандартните компоненти с около 1.5-2 кг. Този вид компоненти позволяват по-бързо вдигане на оборотите на двигателя, позволявайки на камиона да ускорява за по-малко време
  • Двумасови. Те са разглобяеми устройства, които се състоят от два диска свързани с пружинен механизъм. Устройствата са подходящи за камиони с мощни двигатели, тъй като перфектно абсорбират вибрации. Понижават консумацията на гориво и подобряват аеродинамиката. Техен недостатък е скъпият ремонт

Неизправности и причините за тях

Периода на експлоатация на компонента средно е 100-150 хиляди километра пробег. В някои случаи, ако камиона е внимателно използван, тази стойност може да достигне 200-250 хиляди км. Компонентите се правят от чугун с висока здравина и стомана. Обаче, те подлежат на естествено износване и редовно изискват обслужване. Основните неизправности включват дефекти на зъбите и пукнатини в областта на захващане на компонента към коляновия вал, и нарушаване на резбата на мястото на закрепване към корпуса на съединителя. При двумасовите модели една от най-често срещаните повреди е механично увреждане на демпферни пружини пружини.

Причината за неизправности е неправилно обслужване на товарните превозни средства, непълно натискане на педала на съединителя и рязко спиране. Скъсeният период на експлоатация на маховика може да бъде и в резултат от претоварване на превозното средство. Правилната работа на двумасовите маховици може да бъде повлияна от недостатъчна скорост на въртене на мотора на стартера, вибрации поради неизправност в трансмисията, различно налягане в цилиндрите и прекъсвания в запалването на двигателя.

Как да откриете неизправности

Неизправностите в компонента при камионите както при леките коли, се проявява чрез вибрации при натискане педала на съединителя, трудно сменяне на скорости или повишена консумация на гориво. Точното определяне на повредата изисква диагностика. Ремонта и смяната на компонента трябва да се доверят на специалисти от автосервиз.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Искате изгодно да купите маховик за камиона си? Регистрирайте се в онлайн магазин AUTODOC. Ние предлагаме широк избор от евтини компоненти за различни превозни средства. Има промоции за много продукти, които се предлагат тук и ще ви помогнат да спестите. Направете своя избор онлайн и направете поръчката си сега – ние ще доставим покупките ви бързо и евтино.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър VALEO
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ PEUGEOT
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка 575550
Номер на артикул E55/B01
Номер на артикул + Производители 575553 VALEO
OEN 288901158R
OEN + Производители 7711172853 CHAMPION