Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
33-3063
0,00 BGN
Количката е празна

изключвател на съединителя / лагер за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите изключвател на съединителя / лагер за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте изключвател на съединителя / лагер за камиони евтино
  • Купете изключвател на съединителя / лагер товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог изключвател на съединителя / лагер за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

изключвател на съединителя / лагер за ТОП марки камиони

изключвател на съединителя / лагер за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

изключвател на съединителя / лагер за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за изключвател на съединителя / лагер. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете изключвател на съединителя / лагер на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Аксиалният лагер за товарни автомобили е част от трансмисията, която отговаря за разделянето на дисковете. По-специално, той се задейства при превключване на предавките и при преминаването на двигателят в работа на свободен ход.

Видове аксиални лагери за товарни автомобили
  • Механични. Задвижват се чрез жило. Имат проста конструкция и сравнително ниска ефективност. Обикновено са евтини.
  • Хидравлични. Задвижват се чрез увеличаване на налягането на работната течност в главния цилиндър, което се предава към подчинения цилиндър при натискане на педала. В резултат изключващият лагер на съединителя се придвижва към диафрагмата. При това почти няма нужда шофьорът да полага усилия върху педала.
Неизправности и причините за тях

Този компонент не подлежи на ремонт и следва да бъде подменен, ако се износи по време на експлоатация. Често това се дължи на факта, че смазката, която се съдържа в елемента, губи свойствата си, когато например има постоянен контакт с вода и кал.

При неправилен монтаж, също както при аксиалните лагери за леки автомобили, е възможна появата на приплъзване на компонента. Често това причинява повреждане на други компоненти, които са разположени наблизо.

Как да откриете неизправностите

При продължително натиснат педал може да се чуе звук от чукане, което означава износване на жлеба на лагера. Трудно е да се направи визуална диагностика, защото тя изисква разглобяване на устройството. Не е препоръчително сами да извършвате тази процедура, затова следва да се обърнете за сервизно обслужване към специалисти. Дори и при липса на явни признаци за неизправности, този компонентът трябва да се подменя след всеки 100-150 хиляди км пробег.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Предпочитате ли пазаруването от онлайн магазини през смартфон? Тогава инсталирайте нашето мобилно приложение и ще можете от всяко удобно за Вас място да закупите аксиален лагер, маховик, диференциал, както и други компоненти за Вашия товарен автомобил. Конкурентните ни цени и интересните промоции, които предлагаме ще Ви дадат възможност да закупите евтино всичко необходимо. Разгледайте нашия каталог още сега и се уверете, че онлайн пазаруването в AutoDoc е лесно и изгодно.