Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
37-0569
0,00 BGN
Количката е празна

диск на съединителя за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите диск на съединителя за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте диск на съединителя за камиони евтино
  • Купете диск на съединителя товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог диск на съединителя за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

диск на съединителя за ТОП марки камиони

диск на съединителя за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

диск на съединителя за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за диск на съединителя. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете диск на съединителя на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Притискателният диск за товарни автомобили се движи по входящия вал на скоростната кутия, като участва в процеса на изключване на трансмисията от двигателя. Практически той участва в почти всички фази на управление на товарния автомобил - по време на стартиране, превключване на предавките, както и при спиране. Той се явява важен елемент от системата, защото предпазва компонентите на трансмисията от прекомерното динамично натоварване. Изработва се от метал, който е покрит с фрикционен материал.

Видове притискателни дискове за товарни автомобили

В каталозите на производителите се предлагат следните елементи:

  • Притискателен диск;
  • задвижващ диск;
  • междинен диск.

Последният се използва в системите за двудискови съединители, които са предназначена за работа с висок въртящ момент. Тези компонентите могат да се различават по конструкция, размер, начин на монтиране, както и по други параметри.

Неизправности и причините за тях

Този продуктът може да функционира изправно след 80 000 и дори след 150 000 км пробег. Експлоатационният му животът зависи от индивидуалния стил на шофиране, теглото на превозвания товар, както и от състоянието на пътищата, по които се движи транспортното средство.

Този компонент обикновено се поврежда поради абразия и по-рядко заради счупване на пружините. Причината за това може да е неправилната или твърде честата употреба на съответния педал, което причинява износване на страничните части на елемента. Това се случва, когато например автомобилът е в експлоатация с ниско ниво на спирачната течност. Също така този компонент може да се деформира, поради неправилен монтаж.

Как да откриете неизправностите

Повреда на тези компоненти може да се установи по всяка неизправност на съединителя - непълно включване, невъзможност на педала да се върне в първоначално положение и други. Също така поводи за проверка на това устройство може да са силна вибрация, необичаен шум, пробуксуване при изкачване, както и липса на повишаване на скоростта при увеличаване на оборотите на двигателя.

Също както при притискателните дискове за леки автомобили, степента на износване на този компонент, може да се провери чрез хода на педала. Необходимо е предварително автомобилът да се позиционира на равна повърхност и двигателят да се загрее. Педалът се натиска и се освобождава бавно, като трябва да се следи, кога започва предаването на въртящия момент. Колкото по-рано това се случва, толкова по-малко е износването на този компонент. Ако по време на проверката се установи миризма на изгоряло, тогава е необходима бърза подмяна.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

От онлайн магазина можете да поръчате притискателен диск и други компоненти за товарни автомобили на ниска цена. За създаването на онлайн поръчка няма да Ви е необходимо много време, благодарение на лесният за използване интерфейс на уебсайта и квалифицираните специалисти от обслужващия персонал. Ако избраните продукти са в промоция, тогава бихте могли да закупите всичко, от което имате нужда възможно най-евтино. С AutoDoc Вие ще спестите време и пари!