Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
0,00 BGN
Количката е празна

главина на колелото / принадлежности за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите главина на колелото / принадлежности за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте главина на колелото / принадлежности за камиони евтино
  • Купете главина на колелото / принадлежности товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог главина на колелото / принадлежности за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

главина на колелото / принадлежности за ТОП марки камиони

главина на колелото / принадлежности за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

главина на колелото / принадлежности за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за главина на колелото / принадлежности. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете главина на колелото / принадлежности на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Главината на колелото е главният елемент на въртящият се механизъм, който има отверстие за монтиране на вала или ос на камиона. Компонента надеждно захваща джантата и подсигурява свободното ѝ въртене. Освен това, частта захваща всичките устройства към полуосите и позволява да се монтират спирачните дискове или барабани и елементите на антиблокиращата система.

Видове главини на колелото

Тези компоненти се правят от чугун с висока здравина или стоманени сплави чрез струговане и фрезоване, защото трябва да издържат на значителни натоварвания. Устройствата могат да са предназначени за различни колела:

  • Неуправляваеми задвижващи колела. Те се монтират на задните оси на товарни превозни средства със задно задвижване и се свързват твърдо с полуоста на водещата ос чрез фланец.
  • Неуправляеми не-задвижващи колела. Те се използват на задните оси камиони със задно задвижване и задвижване на всички колела.
  • Управляеми задвижващи колела. Те се монтират на предните оси товарни превозни средства със задвижване на всички колела.
  • Управляеми не-задвижващи колела. Те се използват за предните оси на товарни превозни средства със задно задвижване.

Главината се захваща с 2 винтови гайки и заключваща шайна от едната страна на шенкела. За разлика от главините за колела на леките автомобили, които се монтират на сачмени лагери, за камионите се използват ролкови конусни радиално опорни лагери; те са по-малки и предоставят по-добра производителност. Снабдени са с лубрикант и защитени от капачки от външната страна, а от вътрешната – спирачен щит или опорна шайба.

Неизправности и причините за тях

Тези авто части рядко се повреждат и могат да изискват смяна, когато лагерите се повредят, когато монтажното място на лагера е износено, резбованите връзки на болтовете или шпилките са дефектни. В редки случаи, корпуса на компонента може да се деформира. Тези повреди могат да бъдат причинени от удряне на препятствие при висока скорост, претоварване на превозното средство редовно, агресивен стил на шофиране.

Как да откриете неизправности

Повреди на механизма на главината се проявяват чрез необичайни звуци по време на шофиране, вибрации на каросерията, клатене на камиона при завиване или при забавяне, понижаване на управляемостта, неравномерно износване на гумите. Повредените компоненти ще имат забележим луфт по време на преглед. За да предотвратите дефекти на предните и задните главини на колелата е достатъчно да ги обслужване на време: проверявайте стегнатостта на крепежните елементи и лагерите, сменяйте лубриканта.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Искате ли да купите всичко нужно за ремонта на камиона и обслужването му евтино? Станете клиент на интернет магазин AUTODOC. Тук се предлагат достъпни цени на всички продукти и редовни промоции, които ви помагат да спестите. Изберете подходящи артикули от каталога ни и направете поръчка онлайн днес, за да купите главина на колелото и други качествени резервни части изгодно.