Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
11-2890
0,00 BGN
Количката е празна

Трансмисионно масло за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите Трансмисионно масло за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте Трансмисионно масло за камиони евтино
 • Купете Трансмисионно масло товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
  Безопасна поръчка 200 дни
Каталог Трансмисионно масло за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

Трансмисионно масло за ТОП марки камиони

Трансмисионно масло за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

Трансмисионно масло за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за Трансмисионно масло. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете Трансмисионно масло на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Трансмисионните масла се използват за смазване на редукторите, диференциалите и други елементи на скоростната кутия на камиона. Те създават маслено покритие върху повърхността на компонентите, което ги защитава от блокиране, корозия и прекомерно натоварване. Освен това, лубрикантите понижават вибрациите и шума, отделят топлината и намаляват износването на триещите се компоненти.

Видове масла за камиони

В зависимост от приложението, има масла за:

 • ръчни скоростни кутии и диференциали;
 • автоматични трансмисии.

Според състава:

 • Минерални. Те формират плътно маслено покритие в условия на високо на високо налягане и на практика не съдържат вредни химични вещества. Те са евтини, но притежават сравнително висока консумация и кратък период на експлоатация.
 • Синтетични. Те могат да се използват в широка температурна гама, тъй като не подлежат на радикални промени в условията на нагряване или студ. Друго предимство е устойчивостта на корозия. Недостатъците включват висока степен на течливост, поради която маслото може да протече през уплътненията.
 • Полусинтетични. Това е смес от минерална и синтетична основа, което е оптималният вариант в съотношението между качество и цена. Тези масла се използват в скоростни кутии с високо натоварване на камиони, които работят в тежки условия.

Според вискозитета, има летни, зимни и всесезонни масла. Те имат различни количества и видове добавки, които помагат, по-конкретно, за стабилизирането на работните характеристики при повишаване на температурите и минимизират формирането на отлагания. Зимните масла обикновено имат различни стойности на най-ниските работни температура. Например, те могат да бъдат -40, -26, или -12 °C. Използваните добавки могат да бъдат:

 • за понижаване на триенето;
 • депресорни, които подобряват вискозитета;
 • против корозия.

Особености на използването

С времето маслата губят смазващите си качества поради оксидация и смесване с продукти от износването на фрикционните дискове и други елементи на устройството. Периода на смяната на маслото е посочен от производителя на превозното средство. Маслата за леки автомобили с автоматична трансмисия се сменят на всеки 30 до 40 хиляди км. пробег, а с ръчна скоростна кутия – на 50 до 75 хиляди. Интервалите за обслужване на камионите са по-дълги. Посочени са от производителя за всяко превозно средство и са описани в техническата документация на превозното средство.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

В нашия интернет магазин има широка гама от работни течности. В лесния ни за използване каталог лесно ще намерите продукта, от който се нуждаете. Нашите цени са високо конкурентни, редовно имаме промоции и предоставяме възможността за безплатна доставка. Направете онлайн поръчка от уебсайта ни днес и купете трансмисионни масла и други продукти за ремонта и обслужването на камиона на изгодни цени.