0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

антифриз за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите антифриз за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте антифриз за камиони евтино
  • Купете антифриз товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
  • Камиони антифриз винаги на ниски цени
    Гарантирано най-добра цена
Каталог антифриз за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

антифриз за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

антифриз за камиони: Бестселъри от каталога ни
Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за антифриз. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете антифриз на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Антифризът се използва в охладителните системи на камиона. Той циркулира през специални канали свързани с радиатора. Нужното налягане в системата се поддържа от помпа. Течността има ниска точка на замръзване и висока точка на завиране.

Видове антифриз за камиони

Каталозите на производителите включват течности с различни видове добавки. Те се делят според общоприетата класификация от американската корпорация General Motors:

  • G11 (хибридни). Освен органични, те съдържат и базов набор от неорганични добавки. Те могат да се използват като охладителен агент както в леките автомобили, така и в товарните превозни средства. Имат ниска цена. Обикновено са зелени и издържат до 3 години или 90 000 километра пробег.
  • G12 (карбоксилатни). Този вид антифриз за товарни превозни средства съдържа органични добавки: карбоксилат и етилен гликол. Широко се използва в превозните средства с висок тонаж. Подсигурява максимално охлаждане. В повечето случаи този вид течности имат червен тон. Устойчиви са на корозия. Срока на експлоатация на такава течност е 5 години или 150 000 км. пробег.
  • G13 (лобридни). Техният основен елемент е пропилен гликол, който, за разлика от етилен гликол, бързо се разлага след изхвърляне. Тези течности са екологични и могат да са жълти или лилави. Техният срок на експлоатация е 150 000 км или 4 до 5 години.

В нашия онлайн магазин можете да купите концентриран охладителен агент. Той трябва да бъде разреден с дистилирана вода преди употреба.

Особености на използването на антифриз за камиони

Важно е да използвате течности от същата марка и вид и да избягвате да смесвате продукти от различни видове. Ако е нужно, може да се използва aрeометър, който е инструмент за определяне гъстотата на течните субстанции.

Когато продукта се сменя е нужно да си отбележите датата на процедурата и да следвате инструкциите на производителя. Ако камиона се използва интензивно, консистенцията на течността се нуждае от по-честа проверка. Ако стане желатинена с нехомогенни частици по повърхността е нужно да се смени. Освен това, загубата на качествата ѝ се посочва от отлагания на дъното на разширителния резервоар и кафеникав оттенък на течността. В тези случаи обслужването не трябва да се отлага. Купуването на нова охладителна течност ще бъде много по-евтино от ремонтирането на двигателя след прегряване.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Искате да купите антифриз за камиони и други технически течности изгодно? Разгледайте интернет магазин AUTODOC. Ние често провеждаме промоции, по време на които можете да купите всичко нужно на ниски цени. Ако е нужно, можете да се консултирате със специалистите ни от обслужване на клиенти. Те са винаги готови да ви помогнат да изберете подходящия продукт. Направете поръчката си днес, а ние ще организираме доставката за нула време!

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър VALEO
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ CITROËN
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка 575003
Номер на артикул 575006
Номер на артикул + Производители SKWIB-0940105 STARK
OEN 1332162
OEN + Производители 1713250 VALEO