Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
58-8771
0,00 BGN
Количката е празна

амортисьор за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите амортисьор за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте амортисьор за камиони евтино
  • Купете амортисьор товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог амортисьор за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

амортисьор за ТОП марки камиони

амортисьор за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

амортисьор за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за амортисьор. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете амортисьор на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Амортисьорите за камиони са основният елемент на окачването, който абсорбира ударите вследствие от неравности по пътя. Те поддържат стабилността на посоката на превозното средство, понижават спирачният път и редуцират трептенията в каросерията.

Видове амортисьори за камиони

Каталозите на производителите включват продукти с различни дизайни:

  • Пневматични. Тези амортисьори имат функцията за регулиране на пътният просвет; те го поддържат на едно ниво независимо от теглото на натоварване. Конструкцията включва компресор, ресивер,  контролен модул, пневмопроводи и механизъм за разпределение на въздух.
  • Хидравлични. Те могат да са едно- или дву-тръбни. Първите са сравнително евтини, а вторите могат да издържат на повече работни цикли.

Както амортисьорите в леките автомобили, тези се различават в зависимост от оста. Онлайн могат да се поръчат компоненти с различни характеристики.

  • Регресивни. Те добре се справят с вибрациите и накланянето на камиона. Не абсорбират ефикасно вибрациите при шофиране по, например, трамвайни релси или връзки между бетонени плочи.
  • Прогресивни. Те абсорбират добре ударите при удряне на препятствия. При маневриране позволяват лек наклон на превозното средство.
  • Линейни. Те комбинират качествата на двата вида компоненти по-горе.

Неизправности и причините за тях

Обикновено, периода на служба на устройствата е над 150 000 километра пробег. Сервизния живот зависи от състоянието на пътната повърхност и степента на натоварване на превозното средство. Неизправностите на амортисьорите често са причинени от разхерметизиране на корпуса поради естествено износване, корозия или деформация на уплътненията. Сериозни механични повреди на компонентите могат да се получат в резултат от пътен инцидент.

Как да откриете неизправности

Компонентите имат конструкция от една част и не подлежат на ремонт. Кога се сменят, те се монтират в комплект на ос: едновременно задните или предните амортисьори на камиона.

Нови амортисьори трябва да се сложат, ако удрянето на дори най-малките препятствия причинява вибрации. Освен това, може да има клатене на каросерията при маневриране, рязко тръгване или спиране. Устройството трябва да бъде прегледано и обслужено, ако спирачният път е увеличен и е трудно да се поддържа камиона в едно платно.

Неизправностите на компонентите могат да бъдат визуално разкрити по неравното износване на гуми или течове по корпуса. Ако камиона е снабден с пневматични амортисьори, те могат преждевременно да се повредят през зимата. Тъй като компонентите от този вид са уязвими на ниски температури, може да се получи разместване на камиона.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Търсите онлайн магазин с достъпни цени и висококачествени продукти? Станете клиент на AUTODOC! Тук ще можете да купите амортисьори за камиони и други продукти от марки, на които имате доверие. По време на промоциите можете да поръчате всичко нужно още по-евтино. AUTODOC — ние сме избрани от хората, които ценят времето и парите си!