Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
84-7474
0,00 BGN
Количката е празна

окачване / амортизация на шофьорската кабина за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите окачване / амортизация на шофьорската кабина за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте окачване / амортизация на шофьорската кабина за камиони евтино
  • Купете окачване / амортизация на шофьорската кабина товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог окачване / амортизация на шофьорската кабина за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

окачване / амортизация на шофьорската кабина за ТОП марки камиони

окачване / амортизация на шофьорската кабина за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

окачване / амортизация на шофьорската кабина за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за окачване / амортизация на шофьорската кабина. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете окачване / амортизация на шофьорската кабина на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Камионите притежават значително тегло и затова имат особено висока склонност към накланяне при шофиране по лош път. За да се понижи динамичния ефект от пътната повърхност, в камионите се използва въздушно окачване за кабината. То подобрява сцеплението с пътя, подсигурява плавното пътуване на превозното средство, независимо от вида на пътя и поддържа оптималния постоянен пътен просвет.

Видове въздушно окачване за кабина на камиони

Конструкцията се основава на гумен балон с въздух под налягане вътре. Той може да издържи на налягането на десетки атмосфери и да променя качествата си чрез автоматичен регулиращ механизъм. Има два вида въздушни възглавници:

  • Балонни. Те се състоят от 2-4 слоя текстилна корда с гумено покритие, най-често полиамидна (капрон, найлон, неопрен). Имат резбовани отверстия на капаците за подаване на въздух и отвори за монтиране. В средата на компонента се намира стягащ пръстен. Някои модели имат гумен отбойник. Ниското вътрешно триене в обшивката и липсата на нагряване по време на работата на камиона правят тези въздушни възглавници особено надеждни.
  • С диафрагма. Те се различават от балонните модели по наличието на бутало и диафрагма, която ограничава обема на обшивката. Заеманата площ от въздушните възглавници от този вид е по-малка от тази на гореспоменатия вид.

Освен класическите елементи за въздушното окачване за кабина на камиони, производителите предлагат и модели с капак и корпус. Корпуса действа като крепежен елемент и може да бъде направен от метал или пластмаса. Въздушните възглавници с тези компоненти могат да издържат на на високи натоварвания без да се деформират.

Неизправности и причините

Най-често срещаният проблем са течове на въздух в точките на контакт между въздушния балон или възглавници. Освен това, са възможни механични повреди на въздушния балон или възглавница. Обикновено, неизправностите се случват в резултат от небрежно шофиране или претоварване на превозното средство. Причината може да бъде и удряне на препятствие, навлизането на замърсявания или външни предмети в механизма. Въздушните възглавници не могат да се ремонтират и трябва да бъдат сменени в случай на какъвто и да е дефект.

Как да откриете неизправности

На първо място, повредите ще бъдат видими по време на рутинно обслужване. Повишен шум вътре в кабината, необичайни тропания и вибрации при шофиране по лош път могат да посочат нуждата от непланиран преглед. Неизправностите на въздушното окачване в камиона се придружават от повишена амплитуда на трептенията в предната част на превозното средство при шофиране с висока скорост.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

Търсите интернет магазин с ниски цени на частите за ремонта и обслужването на товарни превозни средства? Добре дошли в AUTODOC. Тук можете изгодно да купите компоненти за въздушно окачване на кабина и много други части. Всички продукти в нашия каталог са сравнително евтини и с високо качество. Освен това, ние често провеждаме промоции, които ви позволяват да спестите. Кажете сбогом на надплащането – направете поръчката си онлайн от уебсайта ни сега.