0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

изсушител на въздуха / патрон за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите изсушител на въздуха / патрон за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте изсушител на въздуха / патрон за камиони евтино
  • Купете изсушител на въздуха / патрон товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
  • Камиони изсушител на въздуха / патрон винаги на ниски цени
    Гарантирано най-добра цена
Каталог изсушител на въздуха / патрон за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

изсушител на въздуха / патрон за ТОП марки камиони

изсушител на въздуха / патрон за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още
изсушител на въздуха / патрон за камиони: Бестселъри от каталога ни
Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за изсушител на въздуха / патрон. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете изсушител на въздуха / патрон на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

За разлика от леките автомобили, обикновено при товарните автомобили се използват пневматични спирачни системи. Част от тези системи представлява изсушителят. Той отстранява влагата от въздуха, който се подава от компресора. Така се намалява възможността от корозия на елементите, както и за скъпоструващия им ремонт.

Видове изсушители за товарни автомобили

Основен елемент на този компонент представлява сменяемият патрон за изсушителя за товарни автомобили. Тази част представлява съд, съдържащ гранулиран пълнеж, който абсорбира влагата. Той от своя страна може да е направен от:

  • Зеолит. Запазва свойствата си при продължително съхранение.
  • Силициев гел. Гранулите му са устойчиви на механични повреди.

Според наличието на допълнителни елементи тези резервни части могат да са:

  • Комбиниран с маслоотделител. В този случай в един корпуса са поместени два филтъра. Единият от тях служи за отстраняване на маслените замърсявания във въздуха, преди той да бъде подаден към влагоотделителя. Така значително се намалява рискът от неизправност на компонентите на спирачната система, което от своя страна намалява разходите за сервизно обслужване.
  • Стандартни. Изпълняват само своята пряка функция. Те са най-често срещаните и обикновено се продават с по-ниска цена.

Неизправности и причините за тях

С времето, адсорбентът губи от способността си да абсорбира влага. Причина за това е факта, че, при експлоатация в него се събира много течност. При замръзване през зимата, изсушителят може да се разруши. Това се случва при липса на подгряване.

Нерядко пълнежът спира да изпълнява функцията си, заради омазняване на гранулите. Като причина за това е увеличеното отделяне на масло от компресора.

Изсушителя за товарния автомобил може да излезе от строя, заради повреда на възвратния клапан. Чрез този елемент изсушеният от адсорбента въздух се предава към приемниците. Възможно е клапанът да се запуши вследствие на неизправната работа на компресора.

Как да откриете неизправностите

За необходимост от подмяна на патрона може да свидетелства наличието на конденз в приемника. За да се направи проверка е необходимо съответния изпускателен вентил да се отвори. Тази процедура следва да бъде извършена съгласно инструкциите от производителя. Ежедневно трябва да се проверява състоянието на приемника. Патронът трябва да се подменя поне веднъж годишно преди зимата. Цялото устройство на влагоотделителя се подменя обикновено в случай на повреда на клапана.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Нуждаете се от спешно закупуване на изсушител за товарен автомобил или се налага да подмените патрона? Тогава направете онлайн поръчката си в магазина AutoDoc още днес, а ние ще се погрижим за бърза доставка. Имате ли нужда от помощ за избора на компонент от нашия каталог? Квалифицираните ни специалисти с удоволствие ще Ви консултират. Желаете ли възможност евтино да закупувате висококачествени компоненти? Закупувайте продуктите по време на промоции!

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Каре комплект, полуоска
Резервни части + Производители Каре комплект, полуоска FEBEST
Резервни части + Автомобилни производители Каре комплект, полуоска HONDA
Резервни части + Номер на артикул Каре комплект, полуоска 988-0801.100
Номер на артикул 813.052
Номер на артикул + Производители 02.67.047 FEBEST
OEN 000000003175
OEN + Производители 0029903950 FEBEST