Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
74-9661
0,00 BGN
Количката е празна

гърне (заглушител) / принадлежнсоти за камиони

Изберете своя товарен автомобил
За да намерите гърне (заглушител) / принадлежнсоти за камиони и други товарни автомобили и да сте сигурни в съвместимостта, моля изберете модел по-долу.
1
2
3
Допълнителна информация
Поръчайте гърне (заглушител) / принадлежнсоти за камиони евтино
  • Купете гърне (заглушител) / принадлежнсоти товарни автомобили евтино, с право на връщане в рамките на 200 дни
    Безопасна поръчка 200 дни
Каталог гърне (заглушител) / принадлежнсоти за камиони - изберете в интернет магазин AUTODOC

гърне (заглушител) / принадлежнсоти за ТОП марки камиони

гърне (заглушител) / принадлежнсоти за товарни автомобили с високо качество: ТОП марки

Още

гърне (заглушител) / принадлежнсоти за камиони: Бестселъри от каталога ни

Тези артикули са най-често купувани от каталога ни за гърне (заглушител) / принадлежнсоти. Широка гама от продукти от най-добрите марки ще ви помогне да изберете гърне (заглушител) / принадлежнсоти на изгодна цена и ще подсигури най-добрата съвместимост с камиона ви или товарния автомобил.

Заглушителите за камиони са предназначени за редуциране нивата на шум идващи от изгорелите газове от изпускателната система. Този елемент включва различни канали, прегради и камери, които позволяват редуциране честотата на звуковите вибрации преобразувайки ги в топлинна енергия.

Видове заглушители за камиони

Каталозите на производителите включват компоненти с различни работни принципи:

  • Рестриктивни. Те абсорбират вибрациите поради разликата в диаметрите на камерата и ауспуха. Нивото на шума се намалява, когато изгорелите газове преминат от тесния канал на ауспуха към кухина с по-голям обем. Този вид компоненти са ефикасни, обаче, понижават мощността на двигателя.
  • Огледални. Те имат лабиринт през, който газовете преминават, където звука многократно се отразява от стените. Тук звуковите вълни се сблъскват, променят амплитудата си и се неутрализират. Тези устройства нямат буквално никакво влияние върху мощността на двигателя, но се нагряват значително по време на работа.
  • Абсорбиращи. Тези компоненти са напълнени със звукоизолиращ материал, през който преминава гофрирана тръба. Те имат прост дизайн и могат да абсорбират звукови вълни с различни честоти. Ефикасността на тези устройства е сравнително ниска.
  • Резонаторни. Тези устройства имат няколко камери свързани чрез тръби с дупки с различни диаметри. Те понижават нивото на шума без да прекъсват потока, но само в тесен честотен диапазон.

Компонентите използвани в товарни превозни средства са, обикновено, по-малко ефикасни от заглушителите за леки автомобили. Това е поради нуждата от запазване на максималната мощност на двигателя.

Компонентите се различават и по материала на производство:

  • Стомана със защитно покритие (алуминий и т.н.) Те имат ниска цена, обаче, не издържат дълго.
  • Неръждаема стомана. Те имат огледална повърхност, която на практика не затруднява потока на газовете. Тези устройства са устойчиви на негативни влияния от околната среда.

Неизправности и причините за тях

Срока на експлоатация на заглушителите за камиони не е ограничен; следователно, ще е нужно да бъдат сменени, ако се повредят. Компонентите могат да загубят херметичността си поради корозия на метала, постоянни температурни промени, формиране на кондензация вътре в устройствата и механични повреди. Освен това е възможно задръстване на компонентите или прегаряне на катализатора.

Как да откриете неизправности

Ако изгорелите газове излизат под камиона, шумът от работещия двигател ще бъде по-силен, или метални тропания се чуват от изпускателната система, това означава, че елементите на устройството са прегорели и са се отделили от корпуса. В някои случаи се наблюдава понижена мощност на двигателя. Ако се наблюдават такива симптоми е нужна проверка на компонента. Ако се открият капки вода под елементите на изпускателната система докато се охлаждат, целостта им е нарушена.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия интернет магазин ще можете да купите заглушители и много други компоненти за товарни превозни средства евтино и удобно. Ние създадохме мобилно приложение: правенето на поръчка вече е възможно отвсякъде и по всяко време. Честите промоции ви позволяват да намалите разходите за ремонта и обслужването на вашето превозно средство. Направете онлайн покупка от AUTODOC и започнете да пестите пари още сега!